Bangkok

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is voor veel reizigers hun eerste kennismaking met Thailand. De stad is de afgelopen twintig jaar sterk veranderd en is tegenwoordig een echte Aziatische metropool met tussen de 8-15 miljoen inwoners en daarbij jaarlijks vele miljoenen toeristen. Doordat de stad zo snel groeit vind je naast hypermoderne gebouwen vaak authentieke Thaise kleine huisjes. Deze mix maakt de stad voor veel mensen een goede eerste kennismaking met Thailand en Azië. De temperatuur komt niet ver onder de 30 graden en door het drukke verkeer en aanwezige smog kan ik benauwd aanvoelen.

De stad is de afgelopen twintig jaar sterk veranderd en is tegenwoordig een echte Aziatische metropool met tussen de 8-15 miljoen inwoners en daarbij jaarlijks vele miljoenen toeristen. Langs de stad loopt de rivier Chao Phraya die uitmondt in de golf van Thailand. Ruimte in Bangkok is schaars waardoor de stad in de hoogte aan het uitbreiden is met de Baiyoke Tower als hoogste gebouw (309 meter).  Het centrum van Bangkok is Siam Square met vele shoppingmalls, hotels en verkeersopstoppingen. Ook in de omgeving van Siam Square zijn de vele hotels, shoppingmalls, restaurants en wolkenkrabbers te vinden. Verder kent Bangkok mooie floating markets, prachtige parken, tempels, vele markten, uitgaansgelegenheden, de backpackersbuurt Khao san Road en red light districts.

tips thailand De super- tip voor Nederlanders en Vlamingen is om Bangkok te verkennen door een fietstocht te maken. Op deze manier leer je een heel ander Bangkok kennen en kom je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Via deze website kun je de leukste fiets tours door Bangkok boeken. Kies uit de avond tour of kies de Bangkok highlights tour: je zult er geen spijt van krijgen!

Agoda, Thailand’s beste hotels

Geef een reactie