Don Muang airport

Don Muang airport was tot aan de opening van Suvarnabhumi airport de belangrijkste luchthaven van Bangok. Vandaag de dag wordt het vliegveld voornamelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten en ook korte internationale vluchten van budget maatschappijen als Air Asia, Nok Air en Orient Thai. Het vliegveld heeft geldwisselenkantoren, pinautomaten en zijn er voldoende eetgelegenheden in zowel fastfood (KFC, MacDonald’s) als Thais eten. Het vervoer vanaf Don Muang is geregeld door middel van taxi’s, bussen en beschikt ook over een trein verbinding.

Taxi ‘s
De taxi standplaats van Don Muang bevindt zich buiten de aankomsthal. Taxi’s zijn 24/7 beschikbaar en je betaald 50 Baht luchthaventoeslag om deze taxi te nemen. De taxi’s zijn verplicht de taxi aan te zetten, vraag hier ook naar. De kosten voor de tol bedraagt 30 a 40 Baht indien je gebruikt wilt maken van de snelweg en zijn voor de rekening van passagier. Een taxi rit naar het centrum of Khao san road kost tussen de 200-300 Baht kosten.

Naar Bangkok centrum met het openbaar vervoer
Naast het vliegveld van Don Muang ligt een trein station. Deze bevindt zich tegen het Amari Airport hotel  die aan de overkant van de snelweg ligt. Je kunt hier komen door vanaf het vliegveld de loopbrug te nemen. De trein kan je naar Hua Lamphong trein station brengen vanwaar je over kunt stappen naar de MRT om zodoende aangesloten te zijn op het openbaar vervoer systeem van Bangkok. Hoewel de trein zeer goedkoop is, is deze weinig betrouwbaar wat betreft tijde en rijdt deze zeer traag.

Naar Khao San Road met het openbaar vervoer
Verblijf je in de backpackersbuurt van Rambuttri of Khao San Road dan zijn er meerdere opties om hier te komen. Omdat deze buurt niet is aangesloten aan het openbaar vervoer systeem is het nemen van een metro of een skytrain geen optie. Je zult hiervoor een bus moeten nemen van Don Muang. Het busstation bevindt zich na de uitgang rechts van het vliegveld nog voorbij de shuttle bus (10 minuten lopen). Vanaf hier kun je bus 59 of 513 nemen naar Khao San Road.

Naar Suvarnabhumi Airport
Ben je aangekomen op Don Muang Airport en moet je naar Suvarnabhumi Airport dan kun je tussen 06:00 en 22:00 de gratis shuttle bus nemen. Deze vindt je buiten de aankomsthal van terminal 1 aan je rechterhand. De bus vertrekt om de 15 minuten en duurt 1 uur (buiten de spitsuren) en maximaal 2 uur (tijdens de spitsuren) over.

 

Geef een reactie