Suvarnabhumi Airport

Suvarnabhumi Airport is hét internationale vliegveld van Bangkok en het vliegveld waarop vluchten uit Europa binnenkomen. Suvarnabhumi Airport ligt op ongeveer 25 kilometer ten oosten van het centrum van Bangkok. De luchthaven kent enkele verdiepingen en er zijn internationale voedselketens, een foodcourt, voldoende pinautomaten (ATM), geldwisselkantoren, taxi’s, Airport rail link en voldoende transportmogelijkheden naar het centrum van Bangkok evenals de kustplaatsen Pattaya of Hua Hin.

tips thailandBij aankomst op het vliegveld moet je door de douane voordat je je bagage kan afhalen. Kom je in aanmerking voor de visumvrije entree volg dan na aankomst de bordjes Immigration en niet de bordjes visa-on-arrival. Zorg er voor dat je voor de immigration je blauwe Arrival-Card hebt ingevuld om te overhandigen aan de douane.

Taxi ‘s
De taxi standplaats van Suvarnabhumi bevindt zich op Level 1 van de luchthaven bij uitgangen 3,4,7 en 8. Taxi’s zijn 24/7 beschikbaar en je betaald 50 Baht luchthaventoeslag De taxi’s zijn verplicht de taxi aan te zetten, vraag hier ook naar. De kosten voor de tol bedraagt 30 a 40 Baht indien je gebruikt wilt maken van de snelweg en zijn voor de rekening van passagier. Een taxi rit naar het centrum of Khao san road kost tussen de 200-400 Baht kosten.
tips thailand Wil je 50 Baht luchthaventoeslag besparen ga dan naar Level 4 op de luchthaven. Hier worden passagiers voor de luchthaven afgezet waardoor jij die zelfde taxi die juist een passagier heeft afgezet kunt nemen. Het is overigens de bedoeling om een taxi bij de officiële standplaats te nemen.

Naar Bangkok centrum met het openbaar vervoer
Tussen 06.00 – 24.00 brengt de AirportLink City Line (floor B) je in minder dan 30 minuten naar het centrum van Bangkok voor ongeveer 45 baht per persoon. Er is ook een Express Line die rechtstreeks naar Makkasan station gaat. Dit station heeft verder geen directe verbinding met de BTS (skytrain) of MRT (metro).

Om van het vliegveld naar centrale plekken als Siam, Silom, Sukhumvit, Lumphini, Chid Lom te komen stap dan uit bij het eindstation, Phaya Thai, van de AirportLink. Vanaf hier is het mogelijk over te stappen naar de Skytrain BTS om zo naar de centrale plekken in te Bangkok te reizen.

Naar Khao San Road met het openbaar vervoer
Verblijf je in de backpackersbuurt van Rambuttri of Khao San Road dan zijn er meerdere opties om hier te komen. Omdat er in deze buurt geen skytrain of metro stopt kun je gebruik maken van een lokale bus waardoor er verschillende opties zijn.
– Neem op het vliegveld de AirportLink tot aan Ratchaprarop Station. Vanaf dit station kun je bus 183 nemen die je naar Khao San Road brengt.
– Neem op het vliegveld de AirportLink en stap uit op Makkasan Station. Vanaf dit station kun je bus 556 nemen die je naar Khao San Road brengt.

Naar Don Muang airport
Ben je aangekomen op Suvarnabhumi en heb je een vlucht die vanaf Don Muang vertrekt dan kun je de gratis shuttle service nemen. Deze vertrekt iedere dag en om het uur tussen 06:00 en 22:00 en doet er ongeveer een uur over, wat kan oplopen tot twee uur (afhankelijk van het verkeer). De gratis shuttle service is te vinden op level 2 tussen gate 2-3. Kom je ‘s nachts aan of heb je erg haast dan kun je altijd een taxi nemen. Voor een taxi rit ben je tussen de 300 en 400 Baht kwijt.

Naar de kustplaatsen Hua Hin of Pattaya
Vlieg je naar Bangkok en wil je direct door naar het strand van Hua Hin of Pattaya dan kan dit ook. Hua Hin ligt ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Bangkok. Voor een taxi betaal je al snel 2500 baht. Er rijdt ook dagelijks een luxe bus met airconditioning direct naar Hua Hin.  Op level 1 van het vliegveld bij gate 8 kun je direct een ticket kopen. Deze kost slechts 305 Baht en vertrekt 6x per dag  tussen 7.30 en 19:00.
Klik hier  voor de  time-table voor de bus naar Hua Hin

Pattaya ligt op ongeveer 150 kilometer ten zuid-oosten van Bangkok. Een taxi rit (afhankelijk van onderhandelingskwaliteiten) zal ongeveer 1500 Baht kosten. Er gaan ook dagelijks bussen vanaf Suvarnabhumi airport naar Pattaya tussen 7:00 en 22:00 en tickets zijn te verkrijgen op level 1 bij gate 8. Hier heb je de keuze uit verschillende operaters met bijbehorende luxe en prijsklasse.  De bussen zijn voorzien van airconditioning en doen er gemiddeld 2 uur over en een enkeltje kost tussen de 130 en 200 Baht.
Klik hier voor de time-table van één van de operators

Bell Travel Service biedt zowel de bus naar Hua Hin als naar Pattaya aan. Het is mogelijk om uw reis te plannen en online alvast tickets te kopen.
Klik hier om uw reis te plannen en om tickets te kopen

Geef een reactie