Bus in Bangkok

Bangkok kent een uitgebreid busnetwerk. De bus in Bangkok rijdt op allerlei verschillende routes waardoor je wat van het echte Bangkok en haar inwoners ziet. Echter is de bus niet het populairste vervoersmiddel in Bangkok. Hij is onbetrouwbaar wat betreft vertrektijden, niet comfortabel en je zit (in de bussen zonder ramen) in de luchtvervuiling. De bus is echter goedkoop en kost tussen de 8 en 22 Baht. Er zijn verschillende soorten bussen waarvan sommige airconditioning waar de andere oudere bussen niet over airconditioning beschikken. De bussen zonder airconditioning zijn goedkoper en kosten tussen de 8-12 Baht voor de gehele rit.
Het nemen van de bus is meer weggelegd voor de gevorderden reiziger. Op de meeste bussen staan de plaatsen waar zij stopt geschreven in het Thaise schrift. Daarnaast kan de buschauffeur of de conducteur niet tot weinig Engels waardoor het lastig is om ze wat te vragen. Echter zullen zij de bekendste attracties/straten wel kennen en kunnen zij ja of nee schudden.

tips thailand Enkele tips voor het nemen van een bus:
– Probeer de bus in drukke straten van het centrum en in de spitsuren te vermijden
– Haal bij een busstation een kaart van het gebied en buslijnen
– Neem voldoende kleingeld mee voor in de bus en vermijd briefjes van 500 en 1000. De conducteur in de bus zal naar je toekomen indien je de bus in komt waarbij je vervolgens kunt betalen.
– Nadat je hebt betaald krijg je een kaartje; gooi deze niet weg voordat je de bus verlaat
– Mocht je bij de bushalte wat willen vragen probeer dan scholieren aan te spreken. Deze zijn te herkennen aan hun uniform en weten vaak alles over de bus. Daarnaast leren zij wat Engels op school waardoor zij wat Engels spreken.

Geef een reactie