Kanaalboot: Khlong Saen Saep boat service

Dwars door Bangkok, van Oost naar West, loopt het kanaal Saen Saep waarop een zeer efficiënte, snelle en goedkope boot service actief is. De boot service opereert  tussen doordeweeks tussen 5.30 en 20.30 en in het weekend gaat de laatste om 19.00. De boot wordt vooral gebruikt door locals die tussen hun werk en huis in het Oostelijke deel van Bangkok navigeren. De service kent zo’n 100 boten die elk 40-50 zitplaatsen heeft maar veel meer mensen transporteert. Per dag maken ongeveer 60.000 passagiers gebruik van de boot service over het kanaal Khlong Saen Saep. Met deze service zie je het echte Bangkok en het is een attractie op zich om gebruik te maken van deze service. Hij is niet comfortabel (houten bankjes of staan), de motor maakt een hoop herrie en de geur van het kanaal ruikt ook niet erg lekker. Echter is deze manier van transport zeer snel, goedkoop en efficiënt te noemen en vertrekt ongeveer om de 10 minuten.

De haltes van de service liggen vaak net achter of naast bekende grote straten en bezienswaardigheden. Doordat ze niet in het oog springt kom je er weinig toeristen tegen. Echter is deze dienst zeer snel,  efficiënt, veilig en goedkoop. Een kaartje koop je op de boot zelf en kost tussen de 10 en 20 Baht. De boot brengt je op plekken in de buurt van Khao san road en Rambuttri, Siam Square, MBK shopping mall, Pratunam, Sukhumvit en kun je overstappen op de skytrain (BTS), metro (MRT) en de Chao Praya River Express.

Zie hier enkele haltes die bij bezienswaardigheden liggen.  De begin (of eind) halte van de kanaalboot is Panfa Leelard en ligt naast Wat Saket en een kwartier lopen van Khao san road en Rambuttri (zie Google Maps).


Klong Saen Saep Express Boat Route Map weergeven op een grotere kaart

– W2. Bo Bae: Hier vind je de groothandel markt voor kleding: de Bo Bae markt en het Prince Palace Hotel
W5 Sapan Hua Chang: Stap hier uit voor Siam Square, Siam Paragon, Siam Discovery en MBK shopping mall

Pratunam: Bij deze halte stapt iedereen uit en is er de mogelijkheid om over te stappen om de reis per boot te vervolgen. Stap uit en loop naar met de menigte mee naar de voorkant van de boot om over te stappen. Echter is deze halte voor veel mensen ook de eindhalte. Je vindt hier vele shopping malls als de Pratunam markt, Platinum fashion mall en Central World.

– E1: Chidlom: Je kunt hier uitstappen en na 500m kun je de skytrain pakken op BTS Chidlom station.
– E3: Nana Nua: Sukhumvit Soi 3 vindt je hier het red light district Nana Plaza in Soi 4
– E4: nana Chard: Sukhumvit Soi 15 vindt je vele hotels en winkelcentrum zoals Terminal 21 en Robinson department store
E5: Asoke: Stap hier over op metro station Petchaburi MRT op nog geen 50 meter lopen van de halte.
– E10: Soi Thonglor: In deze hippe buurt zijn leuke barren en boutiques te vinden

Geef een reactie