Skytrain Bangkok

Door het drukke en chaotische verkeer is het nemen van een taxi vaak niet de snelste manier op van A naar B te gaan. Gelukkig heeft Bangkok een goed en efficiënt openbaarvervoernetwerk over rails. Deze manier van vervoer is vaak het snelste, is duidelijk en gebruiksvriendelijk, efficiënt en niet duur. De treinen zijn schoon, veilig en uitgerust met airconditioning (best koud). Doordat Bangkok miljoenen inwoners kent zijn ook de treinen (of skytrain Bangkok) tijdens spitsuren erg druk. Maar vooral in het drukke centrum van Bangkok is de skytrain of de metro de beste optie voor snel vervoer. In de buurt van Khao san road en Rambuttri zijn er helaas geen haltes. De haltes worden vaak gebruikt om locaties en plaatsen aan te duiden. Kijk goed bij welke halte je hotel dicht in de buurt ligt of boek een hotel zo dicht mogelijk bij een halte om zo efficiënt mogelijk van A naar B te gaan.

De service is actief tussen 6.00 en ongeveer middernacht en vertrekt om de ongeveer 5 minuten zodat je nooit lang hoeft te wachten.  Een kaartje (muntje bij de AirportLink) koop je bij een machine met cash-geld. Heb je geen munten kun je deze bij het loket wisselen. Je kijkt naar welke station je wilt en wat de bijbehorende prijs van deze rit is. Bij de machine klik je op dit bedrag en betaald met muntgeld. Met dit kaartje check je in bij de poortjes en ook weer uit wanneer je de treinen weer verlaat. Gooi je kaartje dus niet weg voordat je bent uitgecheckt op het station waar je naar toe gaat.

BTS SKytrain
MRT Metro
Airport Link

Kaarten met de routes zijn gratis te verkrijgen bij iedere halte en vaak bij hotels. Ook zijn er  app’s beschikbaar voor zowel Android als de App Store. Hier kun je jou reis plannen en krijg je de bijbehorende kosten.

Download hier de Android app
Download hier de app uit de App Store

Zoals te zien staan alle routes met elkaar in verbinding waardoor je gemakkelijk kunt overstappen van bijvoorbeeld de AirportLink naar BTS of MRT. Zie hieronder een lijst met de belangrijkste en nuttigste haltes.

BTS Skytrain
De BTS rijdt boven de grond en kent 2 verschillende lijnen: de Silom lijn en de Sukhumvit lijn. Enkele belangrijke haltes van de BTS Skytrain zijn:

Mo Chit (N8):  Neem deze halte om naar één van ‘s werelds grootste weekendmarkt te gaan: Chatuchak
Victory Monument (N3):  Vanaf deze transport-hub vertrekken er minibussen naar buitenwijken van Bangkok en stranden in de buurt van Bangkok (Pattaya, Hua Hin)
Phaya Thai (N2): Hier kun je overstappen naar de AirportLink om naar Suvarnabhumi Airport te gaan.
- Siam center: Je kunt hier overstappen naar de Silom lijn. Verder bevinden zich hier vele shopping malls in Siam Square
- Bij de haltes  E1 t/m E7 op Sukhumvit road vindt je alle restaurants, shopping malls, grote hotels en uitgaansgeledenheden.

De silom lijn kent na Siam (overstappen op de Sukhumvit Line) nog twee interessante haltes.
Sala Daeng (S2) Hier kun je overstappen op de metro van Bangkok (MRT) om bijvoorbeeld naar het treinstation Hua Lamphong te gaan
- Saphan Taksin (S6): Vanaf hier kun je de gratis shuttle naar Asiatique market nemen of overstappen op de Chao Phraya River Express waarna je naar Wat Pho, Wat Arun, ChinaTown of backpackers area Khao san road kunt.

tips thailand Probeer de BTS te vermijden tijdens spitsuren, het kan dan erg druk zijn de in treinen. Indien je van plan bent meerdere keren per dag van de BTS gebruikt wilt maken dan kan het lonen een dagpas van 130 Baht te nemen. Kijk voor overige passen op de website van de BTS

MRT Metro
- Hua Lamphong is de halte van Hua Lamphong trein station. Vanaf hier kun je de trein nemen naar de stranden in het zuiden, Chiang Mai in het Noorden de historische stad Ayyuthaya en zelfs naar Maleisië.
– Silom is de halte waar je kunt overstappen op de BTS
Lumphini is de halte waar je naar het prachtige Lumphini park waar je doorheen kunt lopen of een bootje kunt huren
– Bij de halte Sukhumvit kun je overstappen naar de BTS station Asok (E4).
– Op station Phetachaburi bevindt zich een skywalk-brug die verbinding maakt met de AirportLink halte Makkasan vanaf waar je naar het vliegveld Suvarnabhumi kunt.
– Halte Chatuchak Park brengt je naar het prachtige park Chatuchak park en uiteraard de  Chatuchak weekend markt.

Airport Link
De belangrijkste stops (naast Suvarnabhumi Airport) van de Airport Link zijn Phetchaburi waar je kunt overstappen op de MRT en Phaya Thai (eindhalte) vanwaar je kunt overstappen op de BTS.

 

 

 

Geef een reactie