Bezienswaardigheden

Koken: Kookcursus
Chiang Mai staat bekend om het lekkere eten. In de stad zijn vele kookcursussen te volgen voor een halve of hele dagen. Je maakt hier kennis met de Thaise ingrediënten en leert om een heerlijk Thais gerecht te maken. Alvorens je begint met koken is het zaak je eigen ingrediënten vers in te kopen op de lokale markt.
tips thailand Er zijn vele scholen die kookcursussen aanbieden. De kosten liggen tussen de 800 en 100 Baht. Probeer scholen te vermijden die cursussen aanbieden voor te grote groepen om meer persoonlijke aandacht te garanderen.

Markt: Nightmarket
De bekende night bazaar van Chiang Mai is erg toeristisch maar zeker een bezoek waard. Je kunt er lekker eten en er is van alles te koop. De bazaar is gemakkelijk te vinden en bevindt zich op Chang Klan Road buiten de stadsmuren van de stad. Je kunt er komen door een Songtaew of Tuk-Tuk te nemen. Als je in het centrum verblijft kun je er ook voor kiezen om te lopen.

Natuur: Doi Suthep
Chiang Mai ligt aan de berg Doi Suthep. Deze berg geeft uitzicht op de stad Chiang Mai en heeft meerdere bezienswaardigheden. De beroemde heilige tempel Doi Suthep bevindt zich hier en is de moeite waard om te bezoeken mede doordat je vanaf de tempel een prachtig uitzicht hebt op Chiang Mai. Ook op de berg zelf zijn er meerdere uitzichtpunten op de stad en vindt je er verschillende watervallen waar je kunt afkoelen en genieten van de frisse lucht samen met de Thaise bevolking.
tips thailand Huur een scooter en rijdt zelf de berg Doi Suthep op. De weg er naar toe (zie kaart) is vanaf de stadsmuur van Chiang Mai slechts rechtdoor. Je kunt op de berg stoppen voor prachtige uitzichten, watervallen en tempels (Doi Suthep). Rijd na Doi Suthep nog verder de berg op voor nog mooiere uitzichten. Helemaal bovenaan de berg bevindt zich een niet-toeristisch dorp met een klein schooltje wat een hele speciale ervaring is om te bekijken. Rijd zover naar boven totdat er geen asfalt meer is en je op berg weggetjes komt. Zorg wel dat je voor 17:00-18:00 begint aan de terugweg naar beneden vanwege het ontbreken van verlichting en zorg voor voldoende benzine. In het dorp kun je bij mensen een fles benzine kopen mocht dit nodig zijn.


Grotere kaart weergeven

Dieren: Chiang Mai Zoo
Aan de voer van de berg Doi Suthep ligt de dierntuin van Chiang Mai. Deze is vooral bekend om haar Chinese panda’s, koala beren en een grote verscheidenheid aan diersoorten. Neem wandelschoenen mee want de dierentuin is bijna 80 hectare groot.

Kopen: Handwerken
Chiang Mai staat bekend om handwerken zoals juwelen en houtsnijwerk. Deze zijn te koop op de vele markten van Chiang Mai zoals de Night Bazar maar ook de vele andere markten waar je uren kan rondlopen en vele souvenirs voor het thuisfront kunt kopen.

Bezichtigen: Longnecks tribe
Chiang Mai staat bekend om haar longneck stammen. Deze stammen leven in de berggebieden in de Chiang Mai provincie. De tours zijn overal in de stad te boeken.
tips thailand Combineer een bezoek aan de longnecks tribe met andere activiteiten of bijvoorbeeld met een (meerdaagse) trekking. Je hebt geen uren nodig om deze stammen te bekijken en foto’s te maken.


Geef een reactie