Omgeving van Chiang Mai

Bezichtigen: Elephant Nature park 60 km van Chiang Mai
Thailand en olifanten (Thai: Chang) zijn nauw aan elkaar verbonden. Overal kun je ritjes maken op de rug van een olifant waar je met twee personen op een ijzeren constructie op de olifant zit. Deze tripjes zijn vaak niet olifant-vriendelijk door de manier waarop met de olifanten wordt omgegaan. Het Elephant Nature Park in Chiang Mai is echter anders. Hier, 60km  vanaf Chiang Mai kun je olifanten eten geven, wassen en verzorgen en staat de olifant centraal. Je kunt dit park bezoeken vanuit Chiang Mai met een dagtrip of meerdere dagen verblijven.

Natuur / actief: Trekking
Doordat Chiang Mai in bergachtig en natuurrijk gebied ligt kun je er prima trekking-tochten houden. Deze tochten brengen je naar afgelegen stammen, bergdorpen en valleien. Vaak worden er ook olifanten ritjes gemaakt en longneck stammen bezocht. Tochten zijn te boeken bij de vele reisbureaus en hotels in Chiang Mai.
tips thailand Vergelijk er meerdere en kijk naar de excursies, dagen, condities en prijs die aangeboden wordt. In de berggebieden kunnen malaria muggen voorkomen. Vraag goed na of het aanbevolen wordt onder een muskietennet te slapen en neem voldoende voldoende maatregelen.

Dorpje: Pai: 80 km van Chiang Mai
Pai is een klein dorpje dat ten Noorden ligt van Chiang Mai. Dit dorp staat bekend om zijn relaxte sfeer en heeft wat weg van een hippie-dorpje. Dwars door Pai loopt de gelijknamige rivier Pai.  Deze rivier is populair op zijn wildwaterrating en stroomversnellingen voor wie houdt van actieve sporten. Deze trip is vanaf Chiang Mai te boeken, vanaf een dagtour tot aan enkele dagen.
tips thailand Huur een scooter vanuit Chiang Mai en maak de adembenemende (bochtige) over de route 1095 en verblijf 1 of 2 nachten in het relaxte Pai.

Stad: Chiang Rai, 180 km van Chiang Mai
Op ongeveer 3 uur rijden vanaf Chiang Mai ligt Chiang Rai. Deze stad beschikt overal een eigen vliegveld maar is ook met de bus te bereiken vanaf Chiang Mai. Vanaf hier vertrekken er vele trekking tochten en trips naar de Golden Triangle.

Bezoeken: Golden Triangle
In het uiterste Noorden van Thailand bevindt zich de Golden Triangle. Dit gebied is het grensgebied tussen Thailand, Laos en Myanmar en staat bekend om haar opiumhandel.

Berg: Doi Inthanon, 75 km vanaf Chiang Mai
Het hoogste punt van Thailand is Doi Inthanon National Park. Dit punt ligt op meer dan 2500 meter boven de zeespiegel.


Grotere kaart weergeven

 

Geef een reactie