Vervoer

Chiang Mai is een rustige en compacte stad en heeft meer weg van een groot dorp dan een grote stad. Anders dan in Bangkok zijn er hier minder files en minder opties voor het openbaar vervoer.

Songthaew
Deze gedeelde taxi is een mix tussen een taxi en een bus. In Chiang Mai rijden er enkele honderden rond en het is niet lastig om er een te  vinden. De Songthaew werkt als een taxi, houdt er een aan en vertel waar je heen moet. Als je de Songthaew deelt met anderen zul je een kleine omweg maken om deze mensen eerst af te zetten. Binnen Chiang Mai kost een Songthaew tussen de 20 – 50 Baht.

Tuk-tuk
Ook in Chiang Mai rijden tuk-tuks rond. Deze zijn wat minder agressief als in Bangkok maar minder gemakkelijk te  vinden. Het nemen van een tuk-tuk is gemiddeld wat duurder dan een Songthaew.

Fiets
Door het rustige karaker van Chiang Mai en kleinere rustigere wegen dan in Bangkok is het ook mogelijk een fiets huren. Voor ongeveer 50 Baht huur je een fiets voor een dag. Verwacht er niet teveel van, maar het is een goede optie om de stad te verkennen.

Scooter
Een populair vervoersmiddel in Thailand en dus ook in Chiang Mai is de scooter. Deze zijn overal in Chiang Mai te huur voor ongeveer 200 Baht per dag. Je kunt met de scooter gemakkelijk de stad verkennen en ook uitstapjes maken naar de watervallen en tempels op de berg Doi Suthep.

 

 

Geef een reactie