Reizen 2.0

Je gaat op reis en je neemt mee: een tablet, een laptop, een digitale camera en een smartphone. Dit fenomeen wordt ook wel ‘flashpacking’ genoemd. Een reiziger met een net wat groter budget gewapend met een gadgets op zoek naar net wat meer luxe en comfort dan de bekende backpacker. Vele hotels, bars en clubs hebben tegenwoordig Wi-Fi en voor veel mensen is dit een must-have geworden bij het boeken van een hotel of zelfs het uitkiezen van een bar. Mensen willen zo het thuisfront op de hoogte houden van hun reis of het nieuws bekijken. Backpackers en freelancers die vanuit het buitenland werken hebben internet nodig om hun reis uit zoeken, tickets te boeken of simpelweg om hun brood te verdienen. Daarom gaan er op iedere reis vele gadgets mee. Ook zonder internet kan er op een tablet een reisverslag gemaakt worden of kunnen foto’s opgeslagen en zelfs bewerkt worden. In het vliegtuig of in je hotel kamer kun je op deze apparaten tevens films bekijken en boeken lezen. Tablets en laptops zijn verkrijgbaar bij Yorcom, bol.com, BCC etc..

Als je in het bezit bent van een smartphone of een tablet dan zijn er voor het reizen in Thailand enkele handige applicaties die je kan gebruiken.

Bangkok bts

Wanneer je alle vliegtickets, hotels en andere reserveringen hebt kun je deze kwijt in de TripCase applicatie. Deze handige applicatie houdt alle gegevens bij en geeft je seintjes en informatie over overstaptijden of alternatieve routes. Met de applicatie kun je ook

gemakkelijk al je reisinformatie delen met anderen zodat deze automatisch op de hoogte blijven.
Download de TripCase voor Android
Download de TripCase voor iOs

Bangkok Transit. Met deze applicatie kun je je reis plannen met de skytrain BTS in Bangkok. Deze is beschikbaar in iTunes of voor Android

Skyscanner app

Voor het zoeken naar, en boeken van de goedkoopste vliegtickets of hotels kun je de applicaties van E-bookers, Skyscanner of Expedia gebruiken.

Expedia mobiele app
Skyscanner mobiele app

 

 

 

Geef een reactie