Zelf je route plannen: tips

Als reiziger maar ook als backpacker is het verstandig om van te voren een route te plannen. Veel hiervan is afhankelijk van je interesses maar ook is je reis afhankelijk van de transportmogelijkheden.

Wil je 2-3 weken rondreizen/backpacken en zowel Bangkok zien, de natuur in en rondom Chiang Mai en bijkomen op de prachtige stranden dan zijn er verschillende opties:

 

1. Aankomst in Bangkok. Hier kun je enkele dagen blijven voor de shopping malls, tempels en daguitstapjes maken naar the bridge over the river kwai, ayutthaya, floating markets, enthailand route kanchanaburi.

2. Bangkok naar Chiang Mai. Hier kun je kiezen om de nachttrein te nemen of te vliegen.

3a. Van Chiang Mai vliegen naar Phuket/Krabi aan de westelijke Andamanse zee of naar Koh Samui aan de oostelijke Golf van Thailand. Het weer in deze gebieden verschilt sterk, kijk daarom bij de stranden wat de beste reistijd voor ieder strand is.

3b. Heb je minder tijd of vindt je de stranden in het zuiden teveel reizen dan zijn er ook in de buurt van Bangkok stranden te vinden binnen 2 uur reizen (Pattaya, Hua Hin, Cha Am) en 4-5 uur reizen (Koh Samet, Koh Chang). Deze routes zijn te boeken bij de diverse reisbureaut’s in Bangkok of terplaatste bij Victory Monument. Kijk voor meer specifieke informatie over deze stranden Bangkok stranden.

Vervoer van Bangkok naar Chiang Mai:
Nachttrein (aanbevolen): 
De nachttrein is comfortabel, heeft een bed en airconditioning. De trein is veilig, schoon en het aanwezige personeel vriendelijke en behulpzaam. De trein vertrekt vanaf Hua Lamphong treinstation in Bangkok.

Kaartje kopen: kaartjes zijn te koop op Hua Lamphong treinstation in Bangkok of bij de vele bureautjes in de toeristische buurten als Khao san road, of online via http://www.thailandtrainticket.com/ waar ze je ticket naar je hotel brengen. Koop je kaartje in het hoogseizoen zeker één week van te voren omdat in deze periode de treinen snel vol kunnen zitten.
Kosten: 800-900 Baht voor een stapelbed, 1400 Baht voor een bed in een prive kamer
Vertrektijden: De nachttrein naar Chiang Mai vertrekt enkele keren per avond tussen 18:00 en 21:00.
Aankomst: De volgende dag kom je meestal tussen 11:00 – 13:00 aan in Chiang Mai maar houd voldoende rekening met vertraging!

Vliegtuig: Het is ook mogelijk om van Bangkok naar Chiang Mai te vliegen. Deze vlucht duurt iets meer dan 1 uur maar kost je met vervoer naar vliegveld, inchecken etc. meer tijd.
Als je een vliegticket hebt kijk dan goed van welk vliegveld in Bangkok je vertrekt.

Bus: Het is mogelijk om vanuit Chatuchak in Bangkok de bus te pakken naar Chiang Mai. Deze doet er 10-12 uur over. Het is het goedkoopste alternatief, maar weinig comfortabel aangezien Chiang Mai in de bergen ligt.

 

Geef een reactie