Inentingen

Inentingen die je nodig hebt voor Thailand hangen af van inentingen die je wellicht al eerder hebt gehad, de gebieden die je gaat bezoeken en de verblijfsduur.

Verplichte vaccinatie
Een inenting tegen gele koorts is verplicht in het geval je minder dan zeven dagen voor aankomst in Thailand in een gele koorts land bent geweest ook al ben je slechts overgestapt op het lokale vliegveld. Dit zijn voornamelijk landen in Zuid-Amerika en Afrika.

Aanbevolen vaccinaties ongeacht verblijfsduur
Voor het reizen in Thailand worden volgende vaccinaties aangeraden:

– DTP
– Hepatitis A
– Buiktyfus
– BMR inenting mocht je nooit eerder mazelen of een vaccinatie hiertegen hebben gehad

Malaria 
Malaria komt in Thailand beperkt voor in de grensgebieden met Laos, Myanmar, Cambodja en Maleisië. De kans dat je malaria oploopt in Thailand is niet groot. Hierdoor is het slikken van malaria tabletten. Wel wordt aangeraden anti/muggen maatregelen te nemen. Denk aan lange kleding en muggenspray. In Thailand zelf is muggenspray van hoge kwaliteit te koop. Ook kun je deze aanschaffen tijdens je bezoek aan de GGD in Nederland. Mocht je toch malaria tijdens je reis in Thailand oplopen raadpleeg dan zo spoedig mogelijk een arts.

Inentingen bij een langer blijf
Bij een verblijf langer dan 3 maanden in Thailand worden volgende inentingen aanbevolen: Hepatitis B, hondsdolheid (rabiës) en tuberculose.

Vaccinaties zijn afhankelijk van de persoon, gezondheidssituatie en de reis. Neem altijd voor je vertrekcontact op met het LCR (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) of de GGD om persoonlijk advies te vragen over welke inentingen worden aangeraden. Houd hierbij het gele boekje bij de hand waarin staat welke inentingen je ooit al hebt gehad.

 

 

Geef een reactie