Visum Thailand

Ga je op vakantie of backpacken in Thailand voor een periode korter dan 30 dagen dan ben je niet verplicht vooraf een visum aan te vragen. Hiervoor krijg je een gratis visumvrije entree (soms visa on arrival genoemd) bij binnenkomst in Thailand waarmee je 30 dagen in Thailand mag blijven indien je voldoet aan de volgende eisen:

  • De Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt
  • Thailand binnenkomt met het vliegtuig
  • Binnen 30 dagen het land weer verlaat. Dit laat je zien door middel van een geldig vliegticket naar een bestemming buiten Thailand die binnen deze 30 dagen valt. Dit ticket kan gevraagd worden door zowel de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven van vertrek als de immigration officer op de luchthaven in Thailand. Een boot of trein ticket maar ook een open ticket gelden niet.
  • Je paspoort dient na terugkomst uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Mogelijk is deze regel aangepast voor een visumvrije entree en hoeft dit niet meer. Mocht dit een struikelblok zijn neem dan contact op met de Thaise ambassade in Nederland voor navraag.

Indien je tijdens een rondreis naar andere landen Thailand binnenkomt over land is je visumvrije entree slechts 15 dagen geldig.

Meerdere keren naar Thailand
Mocht je na afloop van je visumvrije entree langer willen blijven kun je Thailand verlaten en Thailand weer binnenkomen zodat je weer in aanmerking komt voor een visumvrije entree. Ook als je van plan bent tijdens het backpacken meerdere keren Thailand te bezoeken gelden eerdergenoemde eisen en regels opnieuw. Mocht je tweemaal een langer verblijf dan 30 dagen gepland hebben vraag dan ruim van te voren een Double Entry visa of een Multiple Entry visa aan bij een Thaise ambassade of consulaat. Dit kun je niet in Thailand zelf doen.

tips thailand Heb je geen bewijs dat je Thailand binnen de betreffende periode verlaat omdat je een open ticket hebt of via land Thailand weer wilt verlaten schaf dan een goedkoop vliegticket aan naar een buurland van Thailand die binnen de betreffende periode valt. Via bijvoorbeeld AirAsia koop je al een ticket vanaf 25 Euro voor een enkeltje naar Maleisie (Hat Yai – Kuala Lumpur). Je hoeft dit ticket uiteraard niet te gebruiken maar het geeft jou een bewijs dat je binnen 30 dagen (of 15 dagen indien je via land binnenkomt) Thailand weer verlaat en hierdoor een visumvrije entree krijgt.

Visum voor een verblijf langer dan 30 dagen
Indien je van plan bent langer dan 30 dagen in Thailand te verblijven of meerdere keren voor een langere periode dan 30 (of 15) dagen blijven dien je een visum aan te vragen. In Nederland kan dit bij de Thaise Ambassade in Den Haag en het Thaise Consulaat in Amsterdam. In België zijn deze gevestigd in Antwerpen en Brussel.

Er zijn verschillende soorten visa voor Thailand aan te vragen:

– Tourist Visa single entry met een maximaal verblijf van 60 dagen. Kosten €30,-
– Tourist Visa multiple entry met een maximaal verblijf van 2x 60 dagen. Kosten €60,-

Visum verlengen
Mocht je van plan zijn eenmalig langer te verblijven dan 60 dagen maar korter dan 90 dagen kun je, zonder Thailand te verlaten, dit visum verlengen met 30 dagen bij een immigration office in Chaeng Wattana Bangkok. 

 

Vraag alle visa ruim van te voren aan. Kijk op de website van de Thaise Ambassade in Den Haag of het Thaise Consulaat in Amsterdam voor meer informatie voor benodigdheden voor de aanvraag. Op deze websites is meer informatie beschikbaar over andere visa voor bijvoorbeeld een stage, studie of wanneer u wilt emigreren.

tips thailand Een afspraak voor het aanvragen van een toeristen visum is niet noodzakelijk. Bel van te voren even wanneer je kunt langskomen in verband met Thaise feesten en beperkte openingsuren, doordeweeks slechts in de ochtend.. Het aanmaken van een visum kost enkele werkdagen waarna je hem weer kunt ophalen (of op laten sturen indien gewenst).

 

 

Geef een reactie