De mooiste plekken op Koh Samui

De mooiste plekken op Koh Samui

Tijdens je rondreis kan de parel van het zuiden, Koh Samui, niet ontbreken als reisbestemming. Zowel boven als onder water heeft het derde grootste eiland van Thailand, voorafgegaan door Phuket en Koh Chang, een hoop te bieden. Dankzij onze tips word jij de expert van Koh Samui en weet je alle bezienswaardigheden zijn tijdens vakantie in Thailand.

 

Transport naar het eiland

Al in de jaren ‘70 wisten rugzaktoeristen de toenmalige kokosplantages te vinden. Ondertussen evolueerde de inkomstenbron van Koh Samui meer naar de toeristische sector. Je geraakt er per vliegtuig of je neemt de veer-, speedboot of auto ferry vanaf Surat Thani in district Donsak van de provincie Changwat. Met de boot sta je binnen één uur op de witte stranden van het paradijselijk eiland en in de hoofdstad Nathon.

 

Beroemde Bounty-waardige stranden

Windsurfers, snorkelaars, duikers, vaarders,… alles en iedereen dat watersport liefheeft haalt hier zijn hartje op. Koh Samui kent 3 bekende stranden: Chaweng, Bophut en Lamai. In het oosten van het eiland strekt Chaweng zich uit over zes kilometer. Verover er een ligstoel of, als je meer van actie houdt, huur een bananenboot of jetski huren. Chaweng is het drukste strand. Zoek noordelijk op de zandstrook de rustige spots van het strand op. Hier vind je overigens een ondiepe lagune waar beginnende windsurfers en kinderen hun hartje kunnen ophalen. De zuidelijk gelegen zandstrook van Chaweng geeft je dankzij de ring van palmbomen dat ware Bounty-gevoel. Houd je wel van een beetje drukte en zoek je een nieuwe outfit? Zoek dan één van de honderden boutiques op in het centrum van Chaweng. ‘s Avonds rond  je je bezoek aan Chaweng an met een diner onder de sterrenhemel in één van de vele restaurants aan het strand. Of vlieg in de cocktails in het stadscentrum van Chaweng.

Het tweede grote strand, Bophut, staat bekend onder de gezinnen en rugzaktoeristen. Bophut ligt in het noorden en biedt en een bootverbinding met het strand Hat Ring, op Koh Pah Ngan eiland. Voor wie het Europese eten mist kan naar Lamai, waar veel bars, nachtclubs en Europese restaurants te vinden zijn. Het behoeft verder geen uitleg dat vooral Europeanen zich aangetrokken voelen tot Lamai.

 

Ga op excursie met een boot, jeep, motor of zeekajak

Wie Thailand zegt, zegt tempels. En ook op Koh Samui kan je het boeddhistisch geloof bezoeken. Big Boeddha Tempel, ook wel Wat Phra Yai genaamd, is een tempelcomplex gelegen in het noorden van het eiland. De Big Boeddha beschermt het eiland en rond hem zitten kleinere boeddhabeelden. Het hele tempelcomplex kent overigens diverse eetkraampjes en winkeltjes.

Wil je ook meervallen voederen tijdens een tempelbezoek? Opteer dan om de 18 meter hoge boeddha te bezoeken op Wat Plai Laem.

In het binnenland vind je nog steeds kokosplantages terug. Neem er eens een kijkje per motor of jeep. Maak een tussenstop bij de watervallen Na Muang en Hin Hat. Die laatste zijn overigens ook goed te voet te doen. Zoek je liever natuurschoon op in een nationaal park? Ontdek per zeekajak het Nationaal Zeepark Angthon. Het zeepark omhelst 40 onbewoonde eilanden waar natuurpracht in overvloed aanwezig is.

 

Bijzondere bezienswaardigheden in Koh Samui

Een ietwat luguber bezoek greng je aan de Wat Khun Aram, de gemummifeerde monnik. De monnik, Loung Pordaeng genaamd, stierf 20 jaar geleden in de meditatiepositie en zo zit hij nog steeds. Je vindt hem tussen de Na Muang watervallen en Hua Thanon.

Een vrolijkere bezienswaardigheid in het zuidoosten vind je in de vlindertuin aan het Laem Set strand.

Een korte tussenstop en Instagramfotomomentje vormt  Hin Ta & Hin Yai, grootmoeder- en -vadersteen. De rotsen hebben een nogal expliciete vorm, met stroompjes op de juiste plek om plassen te suggereren. Een andere fotowaardige plek is de Secret Buddha Garden, een magische tuin verstopt in de groene heuvels van het eiland. Trek op avontuur de jungle in, veel succes met de zoektocht!

Volg tot slot de filosofische bordjes vanaf de straat naar Hin Lad jungletempel en waterval. Op nog geen drie minuten en via verschillende tempeltjes loop je naar de bijzondere tempel. De fervente hiker kan daarna nog doorwandelen naar de verderop gelegen waterval.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *