Thailand, het land van de glimlach

Thailand, het land van de glimlach

Thailand is een van de populairste bestemmingen in Azië. Bij Thailand denk je wellicht aan prachtige stranden, regenwouden en een groot verscheidend aan dieren. Maar natuurlijk is er ontzettend veel te bleven in dit Aziatische land. Lees daarom mee en ontdek wat Thailand allemaal te bieden heeft.

Land van de glimlach
De meeste mensen weten waarschijnlijk niet eens waarom Thailand bekend staat om haar glimlach. Thaise mensen hebben de reputatie om het leven leuk en ontspannen te maken en een glimlach speelt hierin een grote rol. Maar let op met de glimlach, het betekent niet altijd alleen maar blijdschap. Ook ongemak, schaamte of boosheid wordt geuit middels een glimlach. Een Thai laat zijn persoonlijke emoties niet zien, daarom proberen ze je met hun glimlach gunstig te stemmen.

Fietsen door Bangkok

Bangkok is de meest bezochte stad ter wereld, in 2016 ontvingen zij ruim 21 miljoen toeristen. Een leuke manier om het drukke en chaotische Bangkok te leren kennen is toch wel per fiets. Als je wilt kun je dit zelfs in de nacht doen. Je zult zien dat de traditionele cultuur van Thailand prima samen gaat met het moderne stadsleven. Aan de ene kant vind je er mega grote kantoorpanden en mega grote winkelcentra. Maar aan de andere kant vind je er ook nog steeds imposante tempelcomplexen, oosterse medicijnen en de dagelijkse offers van fruit en wierook. En dat is nu ook precies de reden waarom een bezoek aan Bangkok de moeite waard is!

Prachtige eilanden

Thailand staat ook bekend om haar exotische eilanden met ongerepte natuur, witte stranden en helder zee. Een van de populairste eilanden is toch wel Phuket. Het is het grootste eiland en heeft prachtige stranden. Maar daarnaast kent het ook een bruisend nachtleven. Onder de duikers is het eiland Koh Tao erg populair. Wanneer je in het juiste seizoen dit eiland bezoekt dan heb je bovendien een grote kans om schildpadden te spotten. Koh Samui is een uniek eiland vanwege haar indrukwekkende binnenland. Je vindt er onder andere kokosplantages en een tropisch regenwoud waar je de leukste excursies kunt beleven. Natuurlijk vind je er ook prachtige stranden en de 40 meter hoge Na Muang waterval is een echte must see.

Streetfood

Eten op straat is misschien wel een van de leukste ervaringen tijdens een vakantie in Thailand. Het streetfood is niet alleen super lekker maar ook nog eens spotgoedkoop. Streetfood is eigenlijk overal in Thailand te vinden. In Bangkok kun je bijvoorbeeld op iedere hoek van de straat wel een eetstalletje vinden. Soms vind je ook een complete streetfood markt waar je keuze hebt uit veel verschillend voedsel. Van gefrituurde kikkers tot fruit shakes. Een van de populairste gerechten van de Thaise keuken is Pad thai. Dit zijn gebakken noedels, met gemalen pinda’s en een roergebakken eitje eroverheen. Maar natuurlijk kun je er nog veel meer overheerlijke gerechten vinden.

Reistijd Thailand

Ook geen overbodige luxe is het fantastische klimaat in Thailand. Het is er gemiddeld zo’n 27 graden. Het land kent 3 seizoenen, namelijk: het regenseizoen (juni-oktober), koele seizoen (november-februari) en het hete seizoen (maart-mei). Het koele seizoen is het hoogseizoen van Thailand en daardoor het drukst bezocht, omdat het dan bijna niet regent en de temperatuur aangenaam is. In het regenseizoen naar Thailand is ook de moeite waard, omdat de natuur dan prachtig groen kleurt. Bovendien zakken de prijzen ook het regenseizoen, omdat er dan sprake is van veel minder toerisme.

Enthousiast geworden?

Ben je enthousiast geworden over Thailand? En wil je het land met eigen ogen bekijken? Boek dan een van de georganiseerde reizen naar Thailand via Beter Uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *