Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Thailand vormt een ideale bestemming voor een goedkope vakantie naar Zuidoost-Azië. Welke bezienswaardigheden Thailand mogen niet ontbreken op je lijst? Het land heeft zoveel mooie plekken, het biedt voor ieder wat wils. Of je Thailand nu bezoekt met kinderen, als single of met je vriendengroep, het land huist uiteenlopende trekpleisters. De boeiende geschiedenis en rijke cultuur trekken cultuur trippers aan, maar ook de sportieveling komt in Thailand aan zijn trekken. Trek door de jungle, of zoek je liever het wateroppervlak op? Bezoek de uiteenlopende bezienswaardigheden Thailand met je trolley koffer, of met je backpack. De mooiste plekken in Thailand verzameld op één pagina.

De natuur en zijn inwoners

Het meest tot de verbeelding sprekend in Thailand is de natuur. “Het is er zo mooi met een waanzinnig ongerepte natuur.” Voor vele reizigers is dé bezienswaardigheid van Thailand de natuur. Tijdens je rondreis door Thailand ontkom je er niet aan. En waarom zou je? Menig bezoeker krijgt er niet genoeg van en keert er dan ook voor terug. Zorgeloos schommelen op een hagelwit strand. Of slinger tussen de aapjes in de jungle. Parkeer je teenslippers onder een hangmat,  perfectioneer je yoga kunsten tijdens een retraite of duik in je zwemkleding en ga Nemo zoeken. De mogelijkheden lijken onbeperkt om met de natuur in aanraking te komen in Thailand.

Bezienswaardigheden Thailand: doorspekt van cultuur en religie

Neem de landkaart van Thailand en laat je vinger willekeurig ergens vallen, de kans is groot dat hij op een tempel belandt. De Thaise tradities zijn doorspekt van religie en cultuur. Het land kent dan ook een turbulente geschiedenis en herbergt kleurrijke religies. Niets dat zoveel indruk op je achterlaat dan de zonsondergang of -opgang beleven in het bijzijn van de grootste boeddhabeelden. Of maak je vakantie in Thailand actiever en huur een fiets of een scooter om de immense tempelcomplexen te ontdekken. Ontdek al onze tips voor jouw onvergetelijke reis.

Bijzondere steden met de lekkerste street food

Voor goed eten ben je in Thailand aan het juiste adres. Proef de verse rijst van de rijstvelden op de kleurrijkste markten. Verkies je vis, vlees of vegetarisch? Onder je neus, voor je ogen worden de heerlijkste gerechten bereid. Een reis door Thailand is een genot voor de zintuigen. Verbreedt je horizon en proef het exotische fruit, … of beestjes! Trek hobbelend op pad door de smalle straatjes van Bangkok met een tuktuk. Uiteraard speel je eerst het spel van het afdingen. Thailand heeft zoveel te bieden. Wij zetten de bezienswaardigheden Thailand voor je op een rij en geven praktische tips.