Medisch

Medisch

Een zorgeloze vakantie begint bij een goede voorbereiding. En die is nodig. Thailand kent een tropisch klimaat, tel daar de lagere hygiëne standaarden bij op en je begrijpt dat een gedegen voorbereiding belangrijk is voor het slagen van de vakantie of rondreis. Welke vaccinaties heb je nodig? En bij welke instanties kan ik daarvoor voor de vaccinaties Thailand? Zijn er bepaalde medicijnen die ik best meeneem in mijn reiskoffer? En hoe zit het met de andere voorbereidingen? Welke reisdocumenten zijn vereist?

Vaccinaties Thailand

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Onmisbaar voor je vaccinaties Thailand zijn de inentingen tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en DTP (difterie, tyfus en Polio). In sommige gebieden komt zelfs malaria voor. Het om die reden belangrijk dat je je hier tegen vaccineert , dit kan onder andere bij deze website.  Vooral tijdens het regenseizoen, wanneer water blijft staan in bladeren zijn er veel muggen te vinden. Informeer je vooraf en neem eventueel malariapillen mee. Bedenk verder nog dat er andere beestjes zijn waar je rekening mee dient te houden voor je vaccinaties Thailand. De aap en vleermuis kunnen hondsdolheid overdragen op mensen. En er bestaat een vaccin voor. Het wordt in drie sessies toegediend, maak dus tijdig de afspraken om de prikken te halen. Let speciaal op wanneer je zwanger bent jonge kinderen meeneemt. Kinderen en zwangere vrouwen vormen een kwetsbare doelgroep. Informeer je naar de nodige vaccinaties Thailand.

Ga voor actuele informatie ook zeker eens langs bij de GGD.

Meenemen in de reis-EHBO

We vermelden eerder al dat muggen een probleem kunnen vormen. Bescherm je er dan ook tegen en neem een goede insectenspray mee en eventueel een klamboe tegen de vliegende, ORS tegen uitdroging bij diarree, stopmiddel voor diarree, insectenspray en thermometer bieden uitsluitsel op de vraag of je koorts hebt tijdens je vakantie.

Visum Thailand

welke reisdocumenten heb je naast de juiste vaccinaties Thailand nodig? Afhankelijk van jouw nationaliteit, het doel van je reis, de reisduur in Thailand en het  aantal keren dat je de grens van Thailand over wilt steken in die periode, vraag je een visum aan.