Rondreis

Rondreis

Thailand deelt zijn landsgrenzen met Myanmar, Laos, Cambodia en Maleisië. Het land is dus onvermijdelijk tijdens een rondreis Azië. Maar wat is nu de beste backpackroute door Thailand? Wat mag je niet missen tijdens een rondreis Thailand?

Vaak start de rondreis Thailand in Bangkok. Vanuit Bangkok kies je of de rondreis zuid Thailand opgaat of je richting het noorden gaat backpacken in Thailand. Spot de mooiste pagodes, laat je rondrijden door een tuktuk en geniet van de heerlijkste smaakexplosies tijdens je rondreis Thailand. Lees meer over de bezienswaardigheden en ga goed voorbereid op reis.

Bruisende hoofdstad Bangkok met zijn drijvende markten

kaart bangkok

Dankzij een rechtstreekse vlucht vanuit Schiphol sta je in 11 uur in het hartje Bangkok. Maar ook vanuit de omringende landen reis je goedkoop naar Bangkok. De stad vormt andersom ook een perfecte uitvalsbasis naar de rest van Zuidoost Azië voor je rondreis in Azië. Hij ligt aan de oever van de Menam rivier, die uitmondt in de Golf van Thailand. Dankzij zijn vele kanalen wordt de stad ook het “Venetië van het Oosten” genoemd en is daardoor ideaal om per boot te ontdekken.

Naar het noorden tijdens je rondreis Thailand

Op 100 km ten noorden van de hoofdstad ligt Ayutthaya. In deze provinciehoofdstad, voormalige hoofdstad, vind je prachtig UNESCO werelderfgoed en leer je er onder andere over de Nederlandse handelsmissies.

Vanuit Bangkok vertrekken meerdere treinen per dag naar de provincie en gelijknamige provinciehoofdstad Kanchanaburi. Ongerepte natuur, maar vooral zijn spraakmakende geschiedenis trekken toeristen naar deze streek. De volledige spoorlijn loopt van Myanmar naar Thailand. Onder Japans bewind vonden duizenden dwangarbeiders tijdens de aanleg van de spoorlijn de dood.

De brug over Kwai rivier wordt er het vaakst gefotografeerd bij een bezoek aan de regio. Verder noordelijk kan Chiang Mai, de grootste stad van het noorden, niet ontbreken op de rondreis door Thailand. Hier start de Eastern Oriënt-Express richting Singapore. Geniet je liever van het eilandleven? Dan biedt Koh Chang de oplossing. En wie niet genoeg krijgt van badderen trekt naar de bekende badplaats in Thailand: Hua Hin aan de Golf van Thailand.

De parels van het zuiden van Thailand op je rondreis

Een klein eilandje in het midden genaamd Ko Tao of schildpaddeneiland is een heerlijk rustig toevluchtsoord. Zowel beginnende als ervaren duikers halen hier hun hartje op. Ook op de zuidelijker gelegen duikparadijzen Ko Pha Ngan en Koh Samui ontdek je de onderwaterwereld. Die laatste staat vooral bekend onder rugzaktoeristen, want met volle maan vinden hier de beruchte Full Moon feesten plaats.kleurrijke houten bootjes thailand

In het lijstje van je rondreis zuid Thailand kan Phuket niet ontbreken. Als grootste eiland van Thailand biedt het voor elk wat wils, zo vind je er de grootste waterval van Thailand en biedt het voor elke zonneklopper meerdere stranden aan. In het westen, aan de Andamanse zee kan je ook heerlijk cultuur opsnuiven of zonnekloppen in de provincie Changwat Krabi. Noordelijker aan de westkant gelegen kan je tijdens de rondreis Thailand Khao Lak bezoeken.