Souvenirs voor in eigen land na reis door Thailand

Souvenirs voor in eigen land na reis door Thailand

Als je vakantie ten einde komt is het erg leuk om een aandenken te hebben of iets mee te nemen voor een kennis, vriend of familielid. Het kan daarom slim zijn om nog even wat souvenirs mee te nemen uit je vakantieland. Maar welke souvenirs zijn nu het leukste? Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat zijn de leukste souvenirs uit Thailand?

Kruiden

Je doet er goed aan om wat Thaise kruiden mee terug te nemen van je vakantie, niet alleen zullen ze daar goedkoper zijn. Er zullen ongetwijfeld ook kruiden zijn in Thailand, die je hier in Nederland niet kunt krijgen. Met deze kruiden kun je je gerechten in Nederland toch een Thaise twist geven!

Snacks

Thailand staat bekend om haar lekkere gerechten, maar ze hebben ook lekkere snacks. In Nederland zul je deze bijna niet vinden, het is dus een slim idee om wat snacks mee terug te nemen.

Zeep

Als je, je in Thailand bevindt op één van de welbekende markten, dan kan het voorkomen dat je locals tegenkomt die zeep verkopen met bijvoorbeeld bloemenpatronen. Deze zeep is erg uniek en zul je niet snel in Europa of Nederland tegenkomen, het dan dus een erg leuk souvenir zijn om mee terug te nemen van je vakantie.

Keramiek

Het heeft op het eerste oog enigszins wat weg van ons welbekende delftse blauw, de Thaise keramiek heeft echter een net iets andere stijl. Deze souvenir kan prachtig zijn op een kastje, maar kan ook erg leuk zijn om cadeau te geven.

Een koksmes

Als je net zulke lekkere gerechten wilt voorbereiden, dan doe je er goed aan wat van hun keukengerei aan te schaffen en mee terug te nemen naar Nederland. Thaise koksmessen zijn vaak gemaakt door de lokale bevolking, het kan dus een leuke souvenir maar zijn, maar de messen zijn echter niet zo goed als Japanse messen gemaakt van Damast. Wanneer je dus de lekkerste Thaise gerechten ook thuis wilt bereiden, doe je er goed aan om een Japans mes aan te schaffen. Dit hoef je gelukkig dan niet mee te nemen vanuit Thailand, maar kun je gewoon in Nederland bestellen. 

 

Kortom, het kan erg leuk zijn om souvenirs mee te nemen voor in eigen land als je vakantie ten einde komt. De leukste souvenirs uit Thailand zijn: kruiden, snacks, zeep, keramiek en keukengerei.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *