Vakantie Phuket: Het bekendste eiland van Thailand

Vakantie Phuket: Het bekendste eiland van Thailand

Changwat Phuket

In het zuiden van Thailand vind je de provincie Changwat Phuket. De provincie, gelegen op iets meer dan 850 km van Bangkok, telt verschillende eilanden, waarvan Phuket de grootste vormt. Wij zetten ons vergrootglas op het eiland en tonen je de mooiste bezienswaardigheden voor een geslaagde vakantie Phuket. Vanuit Phuket gaan er meerdere boten en vliegtuigen per dag naar andere toeristische trekpleisters. Daarom staat Phuket als bestemming op menige rondreis routes.

Vakantie Phuket = strand

Phuket leent zich uitermate voor elke soort reiziger, maar vooral voor de strandliefhebber. Je hebt de keuze uit maar liefst meer dan 30 stranden. Kies met beleid het strand uit dat bij jouw noden past. Want de strand keuze in Phuket bepaalt het soort vakantie. Phuket huist de meest bekendste stranden en deze zijn dus erg druk. Niet ideaal als je op zoek bent naar rust en kalmte. Patong beach, in het westen, is misschien wel het bekendste strand van Thailand. En dat trekt toeristen aan. Voornamelijk cruiseschepen meren in Patong aan. De passagiers zoeken hun vertier in luxueuze resorts en gaan uit in de straten van Patong. Gezinnen blijven hier veelal weg. Verwacht prijzen die er hoger liggen dan het nationaal gemiddelde. De internationaal-gerichte horeca en winkelcentra spelen hier op in.

Voor de budgetreiziger zijn Kata Beach en Kamala Beach aangeraden. Vooral gezinnen zullen op die laatste hun hartje ophalen. Uiteraard zijn er nog een hoop verscholen stranden. We geven je Yanai, Freedom en Banana Beach nog cadeau.

Legendarische Boeddhabeeld bezoeken

Het grote marmeren beeld van Boeddha, toepasselijk Big Buddha Phuket genaamd, staat in Chalong. Het beeld is net een meter kleiner dan het vrijheidsbeeld in New York, wat niet minder impressionant is. Eigenlijk kan je vakantie Phuket niet verlaten zonder een bezoekje te brengen aan deze grote, vriendelijk reus, opgetrokken uit marmer. Gouden tip, ga ‘s ochtends, dan schijnt de zon in zijn gezicht. Vergeet bij een bezoekje niet om gepaste kledij te voorzien.

Feesten als de beesten

Vakantie Phuket staat voor veel reizigers synoniem voor feesten. Nergens vind je zoveel bars, café´s en uitgaansgelegenheden bij elkaar als in Soi Bangla. Onder flitsende neonlichten staan de deuren open en lonken met harde muziek voorbijgangers naar binnen. Ook als je niet van stappen houd is het toch wel eens de moeite om al dat feestgedruis van dichtbij gezien te hebben.

Rust van de natuur opzoeken

Thailand kent uiteraard een regenseizoen en daar horen watervallen bij. Phuket heeft drie belangrijke watervallen: Bang Pae in het Khao Phra Thaeo natuurpark, Kathu waterval met een zware klim naar de top en Ton Sai waterval. Het loont dan ook de moeite om zo’n waterval te bezoeken. Let wel dat de kleinere watervallen, de laatste twee, geen water bevatten buiten het regenseizoen. De wandelaar komt ook aan zijn trekken in Phuket. Verschillende uitzichtpunten vormen daarbij de kers op de taart. Ruil je strandhanddoek in voor comfortabele schoenen en wandel bijvoorbeeld naar Karon view point om uitzicht te krijgen over de stranden van Kata Noi, Kata en Karon. Voor een romantisch uitzichtpunt kan je opteren voor Phromthep Cape: ga erheen rond zonsondergang en zie de zon zakken in het decor met links uitzicht een over paradijselijke eilanden. Tot slot zijn er nog de relatief onbekende Windmill en Radar Hill viewpoint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *